DEDURIZATOARE

Afișez 1–12 din 22 de rezultate

Despre dedurizatoare apa

Ce este un dedurizator?

Un sistem format dintr-un vas din fibra de sticla, vas de sare si vana de control special conceput pentru a retine calcarul din apa se numeste Dedurizator sau Statie de Dedurizare (ambele denumiri sunt corecte).

Calcarul este compus din ioni  de calciu si de magneziu. Suma acestor ioni reprezinta duritatea apei.

O duritate peste 3 grade germane incepe sa pateze iar peste 10 grade germane reprezinta un pericol pentru instalatii si pentru oameni.

Odata instalat un dedurizator, calcarul este eliminat din apa si totodata este prevenita depunerea acestuia.

Cum functioneaza un dedurizator apa?

Un dedurizator apa are in component sa o vana de control, un vas de sarare si un vas din fibra de sticla. In interiorul vasului din fibra de sticla se regaseste  rasina cationica schibatoare de ioni.

Rasina seamana cu niste particule de sticla. In momentul in care apa trece prin aceasta rasina, ea se incarca cu calcar si elibereaza apa fara ioni de calciu si magneziu (calcar).

Rasina prezenta in dedurizator este omolgata pentru uz alimentar ceea ce nu reprezinta un pericol.

In functie de duritatea apei, se calculeaza un volum de apa care odata consumat, rasina va fi spalata ( procesul se numeste regenerare) cu solutia de saramura prezenta in vazul se sare. Pentru ca acest lucru sa fie posibil este nevoie ca vasul de sare sa fie alimentat cu sare tablete pentru dedurizare.

In timpul regenerarii, dedurizatorul va arunca la canal o cantitate de aproximativ 100 litri de apa, necesara spalarii rasinii. De aceea, un dedurizatorul trebuie racordat la o sursa de scurgere.

Dedurizatorul de apa va fi montat la intrarea tevilor in casa pentru a putea furniza apa fara calcar pentru intreaga locatie.

Inaintea unui dedurizator de apa este obligatoriu sa se moteze un filtru de sedimente (acest filtru este oferit cadou la achizitionarea dedurizatorului).

Regenerarea dedurizatorului de apa va avea loc automat (fara interventia utilizatorului) de fiecare data cand se va atinge volumul de apa setat. Pentru ca acest process sa aiba loc va trebui ca sistemul sa fie racordat la o sursa de alimentare electrica.

Alegand un dedurizator, alegeti sanatatea pielii, parului si durata lunga de viata pentru elecronicele, elecrocasnicele si instalatiile dumneavoastra.

Cum alegem o statie de dedurizare?

In vederea alegerii unei statii de dedurizare, este de precizat un aspect foarte simplu de dimensionare: cu cat avem mai multi litri de rasina, aparatul va face fata unei duritati mai mari sau a unui numar mai mare de persoane.

De mentionat este ca o duritate acceptata este intre 3 si 10 grade germane o duritate medie este intre 10 si 20 de grade germane si o duritate mare este cea care depaste 20 de grade germane.

Pentru fiecare statie de dedurizare, la caracteristici tehnice este specificat debitul maxim. Acest debit trebuie sa fie suficient pentru toti consumatorii din casa.

Pentru alegerea corecta a unei statii de dedurizare, va rugam sa contactati specialistii Purifyo la numarul de telefon 0729000400. Ei va vor oferi solutia cea mai buna raportata la nevoile dumneavoastra.

-49%
-39%
-39%
-28%
-29%
-28%
4.900,00 lei 3.529,00 lei
-33%
-30%
-26%
-28%
-19%
-28%
Call Now Button
Open chat